**591. 80 is what percent of 64?**

A. 85%

B. 120%

C. 75%**D. 125%**

E. None of these

**Explanation**

Let x percent of 64 be 80.

64 * x/100 = 80 => x = (80 * 100)/64 => x = 125

80 is 125% of 64.

**592. 64 is what percent of 80?**

A. 80%

B. 70%

C. 60%**D. 64%**

**Explanation:**

Let x percent of 80 be 64.

80 * x/100 = 64 => x = (64 * 100)/80 => x = 80.

80% of 80 is 64.

**593. What percent of 125 is 16?**

A. 10 2/5%

B. 12 3/5%

C. 11 1/5%**D. None of these**

**Explanation:**

Let the required percentage be x%.

x% of 125 = 16 => x/100 * 125 = 16

=> x = 1600/125 = 64/5 = 12 4/5

**594. Find the 37.5% of 976 =_______?**

A. 324

B. 388**C. 366**

D. 372

E. None of these

Explanation:

37.5 % of 976

= 37.5/100 * 976 = 375/1000 * 976 = 3/8 * 976

= 3 * 122 = 366.

**595. When 5% is lost in grinding wheat, a country has to import 20 million bags; but when only 2% is lost, it has to import only 15 million bags. Find the quantity of wheat, which grows in the country?**

A. 133 1/3 m

B. 150 m

C. 106 2/3 m**D. 166 2/3 m**

**Explanation:**

5% – 2% = 3%

3% —- 5

100% —- ? => 166 2/3

**596. A person was asked to subtract 25% of a number from the original but he subtracted 25 from the number. His answer was 25 more than correct one. What was the original number?**

A. 160

B. 180

C. 225**D. 200**

**Explanation**

25 + 25 = 50

25% —— 50

100% —– ? => 200

**597. In a school of 850 boys, 44% of Muslims, 28% Hindus, 10% Sikhs and the remaining of other communities. How many belonged to the other communities?**

A. 173

B. 163**C. 153**

D. 143

**Explanation**

44 + 28 + 10 = 82%

100 – 82 = 18%

850 * 18/100 = 153

**598. A person spends 1/5th of his income on the education of his children, and 20% of the remaining on food. If he is left with Rs.576 find his income?****A. Rs.900**

B. Rs.800

C. Rs.500

D. Rs.1000

**Explanation**

X * 4/5 * 80/100 = 576

X = 14400/16

X = 900

**599. In an examination, 47% failed in English and 54% failed in Mathematics. Find the pass percentage in both the subjects if 31% failed in both the subjects?**

A. 70%

B. 37%

C. 53%**D. 30%**

**600. The salary of a worker is first increased by 30% and afterwards reduced by 30%. What is net change in his salary?**

A. 90% increase

B. 45% increase**C. 9% decrease**

D. Same as before

**Explanation:**

(30 * 30)/100 = 9% decrease

**NOTEIF YOU THINK ANY OF THE MCQ ABOVE IS WRONG.PLEASE COMMENT WITH CORRECT ANSWER AND ITS DETAIL EXPLANATION IN COMMENT BOX.THANK YOU**